Guangdong TIDEDAY Industrial Co, Ltd

Produk yang berkualiti tinggi, Perkhidmatan profesional, pembekal teras Bluetooth!

Rumah > Berita > Kandungan
Penyetar Multi-point Speaker kalis air
- Aug 02, 2017 -

Penyetar Multi-titik Pembesar suara kalis air

Dalam penggunaan pembesar suara kalis air mengikut penggunaan anti-medan dan keperluan bunyi, digabungkan dengan ciri-ciri pelbagai pembesar suara untuk memilih pembesar suara. Sebagai contoh, siaran berasaskan suara luaran, anda boleh menggunakan pembesar suara silinder elektrik, seperti keperluan untuk kualiti bunyi yang lebih tinggi, anda harus menggunakan kotak pembesar suara atau lajur bunyi: radio umum dalaman, kon elektrik tunggal yang diperbuat daripada Speaker kecil: Untuk mendengar muzik atau untuk berkualiti tinggi akan menjadi pembesar suara yang kuat, anda harus menggunakan kombinasi pembesar suara tinggi dan rendah, seperti pembesar suara.

Gunakan pembesar suara perlu ambil perhatian perkara berikut:

(1) Perhatikan bahawa impedans pembesar suara sepadan dengan garisan output.

(2) pembesar suara tidak melebihi kekuatan kuasa undiannya, sebaliknya, akan membakar gegelung suara, atau penyebaran gegelung suara.

(3) dengan betul memilih model pembesar suara. Seperti penggunaan persegi, harus menggunakan tweeter; Digunakan di dalam rumah, harus menggunakan pembesar suara jenis, dan pilih penceramah bantuan yang baik.

(4) dalam susun atur pembesar suara, untuk melakukan tahap bunyi yang seragam dan seragam, boleh ditetapkan lebih banyak, supaya setiap penonton mendapatkan bunyi yang kuat, meningkatkan kejelasan bunyi.

(5) Apabila kedua-dua pembesar suara digunakan bersama, perhatian mesti dibayar kepada masalah fasa. Sekiranya ia diterbalikkan, bunyi akan menjadi lemah.

Tanduk kalis air adalah peranti yang menukarkan tenaga elektrik ke dalam bunyi. Tenaga elektronik yang berbeza dihantar ke gegelung. Gelung menghasilkan interaksi medan magnet dengan magnet, menyebabkan cakera bergetar. Apabila tenaga elektronik berubah pada bila-bila masa, gegelung pembesar suara kalis air akan bergerak ke hadapan atau Gerakan ke belakang, jadi dulang pembaca kalis air akan mengikuti pergerakan, kali ini, tindakan itu akan membuat tahap ketumpatan perubahan udara dan menghasilkan bunyi .

Bunyi pembesar suara boleh dibahagikan kepada:

1, gegelung bergerak. Prinsipnya ialah menggunakan wayar semasa dan garis magnetik berserenjang dengan magnet antara kutub utara dan selatan, garis akan dipengaruhi oleh garis medan magnet dan interaksi kedua-dua gerakan semasa, diafragma yang dilampirkan pada garisan akar, Dengan Perubahan semasa dalam diafragma sebelum dan selepas pergerakan.

2, jenis elektromagnet. Di tengah-tengah magnet berbentuk U boleh ditetapkan untuk memindahkan besi potong, apabila arus mengalir melalui gegelung apabila angker akan magnet dan fenomena penolakan magnet, dan memacu pergerakan diafragma.

3, induktif. Dan prinsip elektromagnetik adalah serupa, tetapi angker ganda, dan magnet pada dua gegelung suara tidak bersimetris, apabila isyarat arus melalui kedua-dua angker untuk fluks magnet yang berbeza akan mendorong satu sama lain dan pergerakan.

4, jenis statik. Biasanya dengan filem plastik dengan aluminium dan bahan induktif lain seperti rawatan penguapan vakum, kedua-dua diafragma diletakkan relatif kepada satu, ditambah satu daripada arus positif apabila yang lain akan mendorong arus kecil, daya tarikan antara satu sama lain Kesan menolak Udara akan dapat membuat bunyi. Monomer statik akibat cahaya ringan, penyebaran getaran adalah kecil, mudah untuk mendapatkan treble yang jelas dan telus, kuasa bass tidak ditangkap, dan kecekapannya tidak tinggi, penggunaan DC dan mudah untuk mengumpul habuk.