Guangdong TIDEDAY Industrial Co, Ltd

Produk yang berkualiti tinggi, Perkhidmatan profesional, pembekal teras Bluetooth!

Rumah > Berita > Kandungan
Yang di-Pertua Electroacoustic transduser
- Sep 19, 2017 -

yang di-Pertua Electroacoustic transduser

Pembesar suara yang juga dikenali sebagai "speaker". Adalah electro-akustik transduser yang sangat biasa, dalam bunyi peralatan elektrik dan elektronik boleh melihatnya. Pembesar suara merupakan peranti yang paling lemah dalam peranti audio, dan ia merupakan salah satu bahagian terpenting untuk kesan bunyi. Walaupun ia adalah sebuah peranti yang mudah, pembangunan bukanlah dalam sekelip mata, tetapi selepas kajian yang lama dan usaha rakyat tidak terkira, dan secara beransur-ansur matang dan maju. Ciptaan penutur dijangka dapat membuat "bunyi asal untuk menghasilkan semula", tetapi walaupun usaha-usaha ahli-ahli sains yang tidak terkira banyaknya, matlamat ini telah tidak lagi sepenuhnya tercapai, tetapi adalah satu cara yang berbeza Bunyi, berbeza pembuatan kaedah-kaedah dan bahan-bahan yang digunakan, membuat dalam tanduk, Taman paling cemerlang dan hebat di dunia. Speaker dibahagikan kepada pembesar suara terbina dalam dan penceramah luar. Penceramah luar yang secara umumnya dirujuk kepada penceramah jemputan, pembesar suara terbina dalam adalah pemain MP4 dengan pembesar suara terbina dalam. Banyak jenis pembesar suara, mengikut prinsip penukaran mereka boleh dibahagikan kepada elektrik (iaitu, bergerak gegelung), elektrostatik (iaitu, sentuh kapasitif), elektromagnet (iaitu reed), piezoelectric (iaitu Kristal) di

Yang di-Pertua elektrik

Di-Pertua elektrik adalah paten untuk pembesar suara yang memprotes oleh Ernst W. Siemens (pengasas Siemens & Halske) pada 20 Januari 1874. Pembesar suara itu adalah sedemikian rupa bahawa gegelung suara dengan sistem sokongan yang berada dalam medan magnet untuk memastikan sistem getaran dalam gerakan bersama paksi. Terutamanya digunakan untuk penyampaian ini bukannya bidang yang di-Pertua. Di Disember 14, tahun 1877, Siemens memohon tanduk paten, melekat pada gegelung suara yang bergerak di atas kertas sebagai radiator bunyi kertas boleh dijadikan bentuk kon berbentuk Indeks, iaitu jenis pertama era nyanyi.

Pada tahun 1898, Lodge British Oliver lagi selaras dengan prinsip mikrofon telefon dicipta kon yang di-Pertua, dan kita agak biasa dengan gaya moden penceramah yang sangat serupa dengan ciptaan tersebut menentukan 99% struktur bergerak moden pembesar suara lan dipanggil "mengaum telefon". Tetapi ciptaan ini tidak boleh digunakan, kerana sehingga 1906 Lee De Forest telah dicipta tiga-kutub tiub vakum, dan disediakan Mesin pengembangan adalah beberapa tahun kemudian, jadi kon tanduk pada 1930-an untuk mempopularkan secara beransur-ansur.

Selepas yang penuh 25 tahun, pada 1920-an, radio muncul. C. W. beras dan E. W. Kellogg menerbitkan kertas epoch-making "Non-Shotted Unit baru", butir-butir mana pembesar suara berseri langsung dan Pertua Radiola 104 yang direka dengan teori ini melanda Amerika Syarikat.

Dalam beberapa dekad yang lalu, prinsip-prinsip asas elektrik penceramah tidak berubah, tetapi butir-butir Reka bentuk yang lebih baik dan bahagian-bahagian. Julat frekuensi dan lain-lain aspek julat dinamik produk lebih tua telah berkembang dengan pesat. Penceramah elektrik kepada struktur yang mudah, hebat bunyi kualiti, kos rendah, dinamik telah menjadi arus perdana pasaran semasa.