Guangdong TIDEDAY Industrial Co, Ltd

Produk yang berkualiti tinggi, Perkhidmatan profesional, pembekal teras Bluetooth!

Rumah > Berita > Kandungan
Output Bunyi Earphone
- Oct 20, 2017 -

output bunyi earphone

"Fon kepala" dalam bahasa Inggeris: Fon telinga; Fon kepala; Fon kepala; Earpieces.

Pusat penyelidikan perisikan daripada pembangunan industri audio, alat dengar tanpa wayar masih menjadi perkara baru, perkembangan masa tidak lama, masih dalam tempoh yang semakin meningkat, keperluan pengguna terus bertambah baik, jangkaan pengguna alat dengar wayarles juga bertambah baik , Ini adalah ujian baru industri.

Pada masa ini, pengguna paling prihatin terhadap beberapa perkara, termasuk kualiti bunyi, ketahanan dan kapasiti penghantaran tanpa wayar, dari sudut pandangan data, kapasiti penghantaran wayarles asas dapat memenuhi keperluan majoriti pengguna, dan bunyi kualiti dan ketahanan ada potensi yang besar untuk meningkatkan, jika anda mula dari dua mata untuk meningkatkan, saya percaya pada masa depan akan sangat mudah untuk menarik mata pengguna.

Headset adalah sepasang unit penukaran yang menerima isyarat elektrik dari pemain media atau penerima dan menggunakan pembesar suara dekat dengan telinga untuk mengubahnya menjadi bunyi yang boleh didengar. Alat dengar biasanya boleh tanggal dari pemain media dan disambungkan oleh pemalam. Kelebihannya ialah anda boleh mendengar suara itu sahaja tanpa menjejaskan jiran anda. Anda juga boleh memisahkan bunyi persekitaran dan membantu orang yang menggunakannya dalam persekitaran yang bising di studio, DJ, perjalanan, sukan dan sebagainya. Alat dengar ini pada mulanya digunakan untuk telefon dan radio, tetapi dengan populariti alat elektronik mudah alih, fon kepala digunakan untuk telefon bimbit, pejalan kaki, dan radio. Permainan video mudah alih dan pemain audio digital.

Dari perkembangan industri audio keseluruhan, alat dengar wayarles masih dianggap sebagai perkara baru, masa pembangunan tidak lama, masih dalam tempoh yang semakin meningkat, keperluan pengguna terus bertambah baik, jangkaan pengguna alat dengar wayarles juga meningkat, yang merupakan ujian baru industri. Pertama, alat dengar berfungsi - Pengenalan

Fon kepala sering digunakan dalam Walkman, radio, telefon bimbit dan peranti lain, perlu menggunakan sumber sambungan palam, melalui alat dengar membuat bunyi langsung ke telinga kita. Alat dengar ini pada dasarnya merupakan sepasang unit penukaran yang menerima isyarat elektrik daripada pemain media atau penerima yang mendorong pembesar suara untuk mengubahnya menjadi gelombang bunyi ke dalam telinga. Di sini kita dapat memahami bagaimana alat dengar berfungsi ~

Kedua, alat dengar berfungsi - klasifikasi

Fon kepala mengikut cara memakai mereka boleh dibahagikan kepada fon kepala, fon kepala telinga, fon telinga, mengikut jenis transducer mereka boleh dibahagikan kepada instrumen gegelung bergerak, bergerak fon kepala besi, fon kepala magnetik, fon kepala statik, kemudian Down kita melihat berapa banyak jenis kerja alat dengar yang lebih biasa ialah bagaimana ia?

Ketiga, prinsip kerja fon kepala - gegelung bergerak

Lebih besar diameter fon kepala gegelung bergerak, lebih baik prestasi fon kepala, terdiri daripada pengeras gegelung bergerak kecil yang didorong oleh gegelung suara dalam medan magnet kekal dan bergetar dengan diafragma yang disambungkan ke pembesar suara. Jenis alat dengar ini lebih cekap, boleh dipercayai dan tahan lama, yang biasa digunakan dalam audio.