Guangdong TIDEDAY Industrial Co, Ltd

Produk yang berkualiti tinggi, Perkhidmatan profesional, pembekal teras Bluetooth!

Rumah > Berita > Kandungan
Fon kepala fon telinga sering digunakan
- Sep 27, 2017 -

Fon kepala fon kepala sering digunakan

Analisis pembekal Headset prinsip kerja alat dengar

Ramai orang suka muzik, yang membawa alat dengar telah menjadi fesyen, seawal muzik bermula dalam fesyen moden, kita mempunyai alat dengar sebagai penggunaan harian alat kecil kami. Bagaimanapun, bagaimana kita boleh menggunakan fon kepala setiap hari untuk berfungsi? Diikuti oleh pembekal alat dengar kami untuk memahami perkara berikut.

Pembesar kepala alat dengar pembawa Headset

Fon kepala yang biasa digunakan dalam Walkman, radio, telefon bimbit dan peralatan lain, perlu menggunakan sumber penyesuai plag, melalui alat dengar membuat bunyi langsung ke telinga kita. Alat dengar ini pada dasarnya adalah sepasang unit penukaran yang menerima isyarat elektrik yang diumumkan oleh pemain media atau penerima, yang memandu pembesar suara untuk mengubahnya menjadi gelombang bunyi ke dalam telinga. Headset alat dengar, mengikut jenis transducernya boleh dibahagikan kepada alat dengar gegelung bergerak, fon kepala besi bergerak, dan fon kepala magnetik, fon kepala, fon kepala, fon kepala, fon kepala Statik dan sebagainya.

Sekarang majoriti pembekal alat dengar untuk memulakan pariti pemutar telinga alat dengar menggerakkan alat gegelung gegelung, prinsipnya mirip dengan pembesar suara elektrik, dalam medan magnet kekal dalam penggulungan gegelung silinder yang berkaitan dengan diafragma, gegelung dalam isyarat saham yang dipacu semasa Dinamik diafragma bunyi. Fon kepala pembesar tidak sama dengan pembesar suara biasa dalam perbezaan antara diafragma dan pembesar suara pembesar suara pembesar suara. Rim pembesar suara biasanya dipasang pada medium elastik (patah dan berpusat) (contohnya, pada bisik berukuran besar) Membran biasanya bentuk konis rata, yang dibekalkan oleh media elastik ke sistem berayun.

Di dalam pembawa fon kepala bergerak diafragma fon telinga yang bergerak terus dipasang pada bingkai unit pemacu, diafragma mempunyai lipat, sistem ayunan lancar oleh diafragma itu sendiri, pengembangan dan penguncupan bahan mentah dan kedutan untuk membekalkan ubah bentuk, jadi Mengatakan pemacu fon kepala bergerak pemacu diafragma unit pemilihan bahan mentah dan perancangan bentuk pada unit selepas semua, kesan kualiti bunyi sangat besar, bersama-sama sangat halus. Headset tidak baik di mana untuk membaiki? Pengilang alat dengar memberitahu anda bahawa semakin tinggi nilai alat dengar untuk lebih jelas perkhidmatan selepas jualan. Banyak pelanggan untuk membeli fon kepala murah untuk dipilih, pada dasarnya dipecahkan pada perubahan. Saya tidak tahu semua orang tidak jelas, tempoh penggantian alat dengar umum kira-kira sebulan, tentu saja, ini tidak mengandungi penampilan dan kerosakan yang disebabkan oleh kes itu. Sesetengah kedai adalah satu tempoh penggantian selepas satu minggu, biasanya pada masa itu tidak dapat menggantikan keadaan. Headset kesukaran penyelenggaraan selepas jualan, terutamanya penyelenggaraan layan diri keuntungan yang rendah, jadi pelanggan kami tidak dapat mencari titik penyelenggaraan. Kedua-dua fon kepala adalah salah satu jentera presisi, penyelenggaraan dan ujian yang lebih sukar, lebih banyak proses, dan penyelenggaraan dan penampilan dan memulihkan kualiti dan kualiti adalah sukar untuk dilindungi.