Guangdong TIDEDAY Industrial Co, Ltd

Produk yang berkualiti tinggi, Perkhidmatan profesional, pembekal teras Bluetooth!

Rumah > Berita > Kandungan
Earphone Menurut Memandu Its
- Oct 11, 2017 -

earphone Menurut pemacunya

Jenis alat dengar

Fon kepala dikelaskan mengikut jenis pemacu mereka (transducer) dan bagaimana mereka dipakai.

Gegelung bergerak

Fon kepala gegelung yang bergerak adalah fon kepala yang paling biasa dan umum. Unit pemanduan pada dasarnya adalah sebuah gegelung gegelung yang bergerak kecil, didorong oleh pemacu cincin dalam medan magnet kekal untuk bergetar diafragma.

Fon telinga bergerak lebih cekap, dan kebanyakannya boleh didorong oleh fon telinga pada stereo, dan dipercayai dan tahan lama.

Seperti jenis magnetik

Sama seperti penceramah pesawat yang berkurangan, fon telinga magnet tertanam di dalam diafragma yang nipis, nipis, seperti papan litar bercetak, untuk mengedarkan daya penggerak secara sama rata. Magnet tertumpu pada satu atau kedua-dua belah diafragma, yang bergetar di medan magnet yang dibentuk olehnya. Diafragma fon telinga tidak ringan seperti diafragma fon telinga statik, tetapi ia mempunyai kawasan getaran besar yang sama dan kualiti bunyi yang serupa. Ia tidak sehebat fon kepala bergerak dan tidak mudah untuk memandu.

elektrostatik

Fon kepala statik mempunyai diafragma yang ringan dan nipis, yang dipolarisasikan oleh voltan dc tinggi, dan elektrik yang diperlukan untuk polarisasi ditukarkan daripada arus bolak, yang juga mempunyai kuasa bateri. Diafragma digantung dalam medan statik yang dibentuk oleh dua plat logam tetap (stator). Apabila isyarat audio dimuat ke stator, medan statik berubah dan mendorong getaran diafragma. Stator tunggal juga boleh digunakan untuk memacu diafragma, tetapi bentuk tarik-tarik kedua-stator itu kurang diputarbelitkan. Fon telinga statik mesti menggunakan penguat khas untuk menukarkan isyarat audio ke dalam beratus voltan voltan, dan pengubah yang disambungkan ke output penguat kuasa juga boleh memacu fon kepala elektrostatik. Fon kepala statik mahal, tidak mudah untuk memandu, dan tahap tekanan bunyi boleh dicapai tanpa menggerakkan fon kepala gegelung, tetapi ia pantas, mampu memainkan semula semua jenis butiran kecil, dan herotan sangat rendah.

electret

Fon telinga dipole juga dipanggil alat dengar statik stesen, yang sama ada terpolarisasi atau terpolarisasi oleh medan elektrostatik yang dipancarkan oleh bahan polarisasi luaran diafragma. Ia tidak memerlukan peralatan khusus untuk menyediakan voltan polarisasi. Fon telinga dipole mempunyai ciri-ciri fon telinga yang paling statik, tetapi pengalaman penduduk secara beransur-ansur depolarization dan perlu diganti, yang boleh bertahan sekitar 5-10 tahun.

Fon kepala tanpa wayar dan fon kepala tanpa kord

Mereka terdiri daripada dua bahagian, pemancar isyarat dan alat dengar dengan penerimaan isyarat dan alat amplifikasi (biasanya bergerak jenis gegelung). Pemancar disambungkan kepada sumber isyarat, dan boleh digunakan untuk meningkatkan kualiti bunyi dan menyesuaikan kualiti bunyi sebelum pemancar dapat disambungkan ke penguat pra-tahap atau fon kepala.

Fon telinga wayarles biasanya dirujuk sebagai sistem fon kepala dengan isyarat transmisi inframerah. Fon telinga tanpa wayar merujuk kepada sistem fon kepala yang menggunakan gelombang radio untuk menghantar isyarat. Kekerapan kerja fon kepala inframerah adalah dari beberapa KHz ke beberapa MHz, jarak berkesan adalah kira-kira 10 meter, fon telinga harus berada dalam jarak visual; Kekerapan kerja fon kepala radio ialah VHF 130MHz-200 MHz, UHF 450 MHz- 900MHz. Kebanyakan fon kepala tanpa wayar berfungsi di UHF, yang boleh dihantar lebih dari 100 meter dan boleh dilewati halangan. Dua atau lebih visi fon kepala tanpa wayar / tanpa wayar mungkin mengganggu satu sama lain, jadi memilih mereka apabila lebih memilih untuk mempunyai kekerapan pelbagai jenis kelainan, untuk fon kepala tanpa wayar, kerja pada UHF daripada gangguan VHF mungkin kecil. Kedua-dua fon kepala ini mempunyai bunyi latar belakang, dan model yang lebih tinggi telah menggunakan teknik untuk mengurangkan bunyi bising. Juga ambil perhatian bahawa penggunaan bateri fon kepala tanpa wayar / tanpa wayar tidak boleh kurang daripada 8 jam.